‘t Bioschuurke – 10, 11 & 12 mei 2019

  • Condijstraat 44, 1755 Gooik
  • 10, 11 & 12 Mei

De familie Billens in Oetingen, dat staat voor tripel bio! Een biowinkel, een biobakkerij maar bovenal ook een prachtig biologisch fruitbedrijf. Sinds 1990 worden er verschillende soorten appelen en peren geteeld op biologische wijze, met respect voor mens en natuur geproduceerd. Ze gebruiken dus geen chemische bestrijdingsmiddelen om ziektes te bestrijden, maar werken met natuurlijke producten. Dit komt de smaak en de kwaliteit van het stuk fruit alleen maar ten goede. Die eigen teelt wordt vakkundig bereid in allerhande verwerkte producten, zoals fruitsap en confituur, die dan weer verkocht worden in de eigen winkel.

Chef

Bram Heylens

Te midden van het heuvelachtige Pajottenland brengt jonge chef Bram Heylens een met streekproducten doordrongen keuken. Vandaag kookt dit talent naast zijn vader in de familiezaak ’t Kreukeltje in Gooik. Bram leerde de stiel onder meer bij het sterrenrestaurant De Pastorale. Hij brengt Belgische klassiekers met een moderne toets. Verse kruiden haalt hij uit de eigen achtertuin. Recht vanuit de potgrond op je bord, zalig vers dus. En dat smaak je. Hij is één van de jonge topchefs van Jong Keukengeweld én ‘Gault&Millau’ beloonde zijn inzet met een mooie 14/20 en noemde hem een ‘dessertenspecialist’. We kunnen dus alvast likkebaarden naar de afsluiter van deze Smaakhoeve!

Menu

We serveren je een driegangendiner met hoeve- en streekproducten, ingeleid door een aperitief en hapjes, begeleid met aangepaste wijnen en/of bieren, alsook smakelijk beëindigd met kanklare koffie.

Aperitief met hapje
Voorgerecht

Rundsvlees - pickles - radijs

Hoofdgerecht

Varkensvlees - gegrilde asperges - aardappelen

Dessert

Appel - plattekaas - speculaas

Koffie of thee met lekkers uit de streek

€97 per persoon

  • Verwelkoming om 19u met aperitief en hapjes uit de streek
  • Een bedrijfsbezoek op de hoeve
  • Genieten van driegangendiner op een exclusieve locatie, mét aangepaste dranken (streekwijnen en -bieren, water, en kanklare streekkoffie)
  • Meet & Greet met de chef
  • 1 straffe streek boek ‘Jeroen De Pauw op sjok door een straffe streek’ t.w.v. 19,99 € (per inschrijving van 2 personen)
  • Een leuke goodiebag vol streken

Prinsheerlijk – 21, 22 & 23 juni 2019

  • Trieststraat 40 , 1880 Kapelle-op-den-Bos
  • 21, 22 & 23 Juni

Voor onze tweede Smaakhoeve van 2019 trekken we naar Kapelle-op-den-Bos. Bij Prinsheerlijk kan je terecht voor dagverse aardbeien. Paul Verhasselt en Christine De Prins, twee prille vijftigers en tuinders met hart en ziel, telen er zowel in de serre als in openlucht. In 2017 deden zij een gedeeltelijke omschakeling van “full-time” kropsla naar aardbeienteelt. De aardbeien hebben een prima smaak en sterk aroma. We weten dus meteen waar we van zullen genieten in het menu van deze Smaakhoeve!

Chef

Sam Verstuyf

Van uit de hand gelopen wijnhandel naar een restaurant waar je ongedwongen lekker kunt eten. Het is wijnbar August in het Pajottenland overkomen. De keuken wordt bevolkt door jonge twintigers met chef Sam Verstuyf aan het roer. Hij kiest voor eerlijke gerechten zonder eindeloze garnituren, waarbij het product in de belangstelling staat. De ingrediënten die hij gebruikt zijn steevast afkomstig van leveranciers uit de streek. Zijn culinair vakmanschap en zijn liefde voor lokale producten is de vakjury van Jong Keukengeweld ook niet ontgaan, chef Sam werd terecht genomineerd als nieuwe jonge topchef in 2018! Daarnaast behaalde hij ook een straffe 13 op 20 in de Gault&Millau gids!

Menu

We serveren je een driegangendiner met hoeve- en streekproducten, ingeleid door een aperitief en hapjes, begeleid met aangepaste wijnen en/of bieren, alsook smakelijk beëindigd met kanklare koffie.

Aperitief met hapje
Voorgerecht

Zalm - groentjes van de streek - aardbei

Hoofdgerecht

Kalfswang - streekgroenten - citroentijm

Dessert

Aardbei - vlierbloesem - granola - melkchocolade

Koffie of thee met lekkers uit de streek

€97 per persoon

  • Verwelkoming om 19u met aperitief en hapjes uit de streek
  • Een bedrijfsbezoek op de hoeve
  • Genieten van driegangendiner op een exclusieve locatie, mét aangepaste dranken (streekwijnen en -bieren, water, en kanklare streekkoffie)
  • Meet & Greet met de chef
  • 1 straffe streek boek ‘Jeroen De Pauw op sjok door een straffe streek’ t.w.v. 19,99 € (per inschrijving van 2 personen)
  • Een leuke goodiebag vol streken

Meer info? Contacteer ons