Speelboerderij Ravot – 14, 15 & 16 september 2018

Onze tweede Smaakhoeve van 2018 vond plaats bij Speelboerderij Ravot. Kinderen op een educatieve wijze iets bijleren en laten kennis maken met de dieren en het leven op de boerderij, is wat gastvrouw Cathérine samen met haar dochters wil bereiken. De kinderen kunnen heerlijk ‘ravotten’ op deze boerderij. Maar ook volwassenen zijn hier aan het juiste adres voor uitstekend vlees van Wit-Blauw runderen!

Chef: Bart De Bondt

Fruit Vanhellemont – 1, 2 & 3 juni 2018

Van pittige jonagoldjenever en -likeur, tot puur appelsap en zoete appelconfituur. De creativiteit van de familie Vanhellemont kent geen grenzen als er fruit mee gemoeid is. Wij mochten te gast zijn in op hun nieuwe bedrijfssite in Tienen. Diner tussen de fruitbomen, dichter bij de natuur kan niet.

Chef: Pascal Van Couteren (Het Land aan de Overkant)

Rudi Van Ingelgom – 9 & 10 juni 2017

Voor de laatste pop-up smaakhoeve van 2017 trokken we naar Kampenhout, en meer bepaald Berg, waar Rudi Van Ingelgom de Kampenhoutse specialiteit witloof teelt. Liefhebbers van witloof wisten waar ze moesten zijn voor een topmenu met dit fantastische streekproduct.

Chef: Jeroen De Pauw

’t Silsomhof – 2 & 3 juni 2017

Voor dier- en milieuvriendelijk geproduceerd rundvlees van het Belgisch Witblauw-ras en het Limousin-ras moet je in ’t Silsomhof zijn. Op dit domein aan de rand van het Silsombos in Erps-Kwerps verkopen Raf en Ann Hulsbosch – Everaert zelfgekweekt hoevevlees en andere producten. Er is zelfs een kijk-doe-speelboerderij. Een sappig stukje rundsvlees stond hier dus op het menu!

Chef: Niels Brants (Restaurant EssenCiel)

Hof ter Vaeren – 26 & 27 mei 2017

Hof Ter Vaeren in Huldenberg is een driehonderd jaar oude vierkantshoeve, die nu gebruikt wordt voor didactische doeleinden. Naast de akkerbouwactiviteiten, het verzorgen en melken van vee, produceert het familiebedrijf ook heel wat hoeveproducten. De melk wordt verwerkt tot onder meer roomijs, boter, yoghurt,
kaas, karnemelk, chocomousse en chocopasta. Zei er iemand dessert?

Chef: Kwinten De Paepe

Chardonnay Meerdael – 19 & 20 mei 2017

Het prachtige domein Chardonnay Meerdael brengt een stukje Frankrijk naar Vlaanderen, vlakbij het Meerdaelwoud in Oud-Heverlee. Sinds 1994 maken Paul Vleminckx en An Lefever hier schuimwijnen op basis van chardonnaydruiven. Vandaag groeien er op het prachtige wijndomein niet minder dan 60.000  druivenstokken. Uiteraard mochten we hier genieten van onder andere een heerlijk aperitief!

Chef: Lieven Demeestere (Restaurant Arenberg)

’t Waterbos – 12 & 13 mei 2017

Onze allereerste smaakhoeve lag op het domein ‘t Waterbos in Veltem-Beisem, een deelgemeente van Herent. Op dit landelijke stukje Vlaams-Brabant baat de familie Stessel-Bosmans een zoogkoe- en akkerbouwbedrijf uit, met bijhorende hoeveslagerij waar het zelfgekweekte vlees verkocht wordt. Het spreekt dan ook voor zich wat er hier op het menu stond.

Chef: Felix Alen (Restaurant Hof Te Rhode)